Fysioterapia


Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia
”ihanA Fysion fysioterapiasta sain ison avun vuosia jatkuneeseen selkäkipuun ja selän jäykkyyteen.”
– Maija


Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian ensimmäisenä tavoitteena on tarkan haastattelun ja fysioterapeuttisen tutkimisen avulla selvittää asiakkaan oireiden syy. Pitkäaikaisia tuloksia saavutetaan, kun fysioterapia keskitetään oireen alkuperään, ei itse oireeseen. Hoitokeinoina käytetään mm. manuaalista terapiaa, tukitoimia (esim. kinesioteippaus) ja aktiivista terapeuttista harjoittelua.

Fysioterapeutin vahva tieto-taito ja erikoisosaaminen yhdistettynä asiakkaan aktiiviseen osallistumiseen luo parhaat edellytykset hoitaa ja ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia.

Fysioterapialla voidaan vaikuttaa mm. seuraaviin oireisiin:

 • selän ja niskan kiputilat
 • niveloireet (olkapään, polven, lonkan jne. ongelmat)
 • erilaiset raajojen puutumisoireet
 • päänsärky
 • huimaus

Fysioterapiaan voi hakeutua lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Lääkärin lähetteellä palvelusta saa KELA-korvauksen.

HINTA:

67 € / 60 min
Lantionpohjan fysioterapia
Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä erilaisia lantionpohjan toimintahäiriöitä.

Häiriöt voivat aiheuttaa esim. seuraavia oireita:

 • virtsan ja ulosteen tahaton karkailu
 • tiheä virtsaamistarve (yliaktiivinen virtsarakko)
 • tunnottomuus, emättimen väljyys (synnytysvauriot)
 • lantionpohjan / lantion ja alaselän alueen kiputilat tai yhdyntäkivut
 • kohdun-, virtsarakon-, tai peräsuolen laskeumat
 • eturauhasvaivat
 • ummetus

Fysioterapia toteutetaan lantionpohjan toimintahäiriöihin perehtyneen fysioterapeutin ohjauksessa. Terapia perustuu fysioterapeuttiseen tutkimiseen, jonka perusteella laaditaan yksilöllinen terapiasuunnitelma. Lantionpohjan lihasten EMG-mittaus on oleellinen osa tutkimista, toimintahäiriön diagnosointia ja hoitoa.

Terapia etenee lantionpohjan lihastestauksen kautta yksilölliseen harjoitteluun EMG-biopalautteen, neuvonnan ja ohjauksen avulla. Tarvittaessa hoitona voidaan käyttää lantionpohjan kivutonta sähköhoitoa. Tuki- ja liikuntaelimistön oireet (esim. selkäkipu) saattavat olla yhteydessä lantionpohjan toimintahäiriöihin, joten asiakkaan kokonaistilanteen huomiointi on fysioterapiassa tärkeää.

Lantionpohjan fysioterapiaan voi hakeutua lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Lääkärin lähetteellä palvelusta saa KELA-korvauksen.

HINTA:

67 € / 60 min

Ensimmäisellä käyntikerralla veloitetaan lisäksi lihasten tutkimisessa ja biopalauteharjoittelussa käytettävä henkilökohtainen emätin- tai anaalielektrodi 39 €
Raskaana olevien ja synnyttäneiden äitien fysioterapia
Raskaus ja synnytys vaikuttavat naisen kehoon monin eri tavoin. Sekä hormonaaliset syyt että muuttunut kehon asento ja kudosten rasitus voivat raskausaikana aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita sekä lantionpohjan toiminnan häiriöitä. Tyypillisiä raskausajan pulmia ovat raajojen puutumisoireet, selän ja lantion kiputilat ja virtsanpidätyksen ongelmat. Vaikka raskaus altistaa tietyille oireille, ei se kuitenkaan tarkoita, etteikö ongelmia voisi hoitaa tuloksellisesti myös odotusaikana.

Kehon palautuminen synnytyksen jälkeen vie aikaa. Keskivartalon ja lantion kudokset ovat venyttyneet ja heikentyneet, ja voivat aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita. Suurella osalla synnyttäneistä äideistä on myös suorien vatsalihasten erkauma, joka syntyy, kun vatsalihasten välinen sidekudosseinämä pettää vatsan kasvaessa. Kipuoireiden ohella kudosten epätasapaino ja vatsalihasten erkauma aiheuttavat myös monille äideille tutun ”pömppövatsan” ja huonon keskivartalon ryhdin. Myös lantionpohjan toiminnanhäiriöt ovat yleisiä synnyttäneillä äideillä, ja ovat usein yhteydessä muihin keskivartalon ongelmiin.

Vatsalihasten erkauman ja keskivartalon kuntouttaminen on yksi fysioterapian erikoisosaamisalueistamme. Ongelman hoito fysioterapian keinoin on mahdollista ja kannattavaa, vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo vuosia.

Fysioterapiaan voi hakeutua lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Lääkärin lähetteellä palvelusta saa KELA-korvauksen.

HINTA:

67 € / 60 min

Pienryhmät


Pilates
Pilates on saksalaisen Joseph Pilateksen 1900-luvun alussa kehittämä kehonhallintamenetelmä, joka vahvistaa keskivartalon syvää lihastukea, syventää hengitystä, ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein.

Pilateksen avulla voit saavuttaa:

 • hyvän ryhdin ja liikehallinnan
 • tasapainoisen kehon ja paremman kehontuntemuksen
 • kehon ja mielen yhteyden


ihanAn pilates-harjoittelu toteutetaan pienryhmissä (max. 10 hlö), mikä mahdollistaa ryhmäläisten yksilöllisen huomionnin ja kiireettömän ilmapiirin. IhanAssa pilatesta ohjaa pilatesohjaajakoulutuksen saanut fysioterapeutti.

Mikäli sinulla on jokin tuki-ja liikuntaelimistön oire, suosittelemme yksilöllistä fysioterapeuttista konsultaatiota ohjaajan kanssa ennen tunneille osallistumista.

Huomioithan että tunneillemme tulee aina ilmoittautua etukäteen joko sähköpostilla info@ihanafysio.fi tai soittamalla 010 3286780

Pilates tuntien hinnat:

Kertamaksu 20 €
10x kortti 169 € (voimassa 3kk)
10x kortti päiväryhmiin 129 € (voimassa 3kk)

Yksilötunti 67 € / 60 min

Lääkärin lähetteellä palvelusta kela-korvaus.
Asahi
Asahi on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä liikuntamuoto, joka yhdistää itämaisen ja länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. Asahissa liikkumisen tapa on hidasta ja pehmeää, ja liikkeet tehdään hengityksen kannattelemana. Liikkeet ovat yksinkertaisia ja niiden avulla harjoitetaan koko kehoa ja mieltä. Asahin harjoittaminen soveltuu kaikille iästä ja kuntotasosta riippumatta.

Huomioithan että tunneillemme tulee aina ilmoittautua etukäteen joko sähköpostilla info@ihanafysio.fi tai soittamalla 010 3286780

Asahi tuntien hinnat:

Kertamaksu 20 €

10 x kortti 129 € (voimassa 3kk)
Shindo
Shindo tarkoittaa sydämen johdatusta. Shindon perusharjoituksia ovat venyttelyt ja rentousharjoitukset. Venyttelyt muodostuvat kuudesta meridiaanivenytyksestä, jotka tehdään liikkeen, hengityksen ja keskittymisen yhdistelmänä. Pitkien venytysten tavoitteena on koko kehon ja mielen rentoutuminen. Harjoittelussa korostuvat rentous, luonnollisuus ja omien voimavarojen tunnistaminen. Harjoitukset auttavat tunnistamaan ja poistamaan kehon ja mielen jännityksiä. Venytyksiä voidaan tehdä yksin tai toisen tukemana. Shindo sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Huomioithan että tunneillemme tulee aina ilmoittautua etukäteen joko sähköpostilla info@ihanafysio.fi tai soittamalla 010 3286780

Shindo tuntien hinnat:

Kertamaksu 20 €

10 x kortti 129 € (voimassa 3kk)
Yoga Flow
Yoga Flow on kehon ja mielen yhteistyötä korostava, ja kehon voimaa, hallintaa ja liikkuvuutta lisäävä harjoitus. Yoga Flowssa kiinnitetään huomiota liikkeiden, jooga-asanoiden, sulavuuteen, liikepuhtauteen ja kehon ja mielen rentoutumiseen.

Yoga Flow perustuu seasonal yogaan, jonka perusajatuksena on, että me olemme osa luontoa ja luonnon muutokset vaikuttavat meihin. Näin ollen myös jooga-harjoitukset vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Seasonal Yogan filosofiassa on piirteitä sekä joogasta että perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä, ja se perustuu vuodenaikamuutosten, meridiaaniverkoston ja tunteiden kanssa työskentelyyn.

Huomioithan että tunneillemme tulee aina ilmoittautua etukäteen joko sähköpostilla info@ihanafysio.fi tai soittamalla 010 3286780

Keho&Mieli tuntien hinnat:

Kertamaksu 20 €

10 x kortti 129 € (voimassa 3kk)

Yrityksille


Yrityksille


ihanA Fysio on luotettava ja laadukas kumppani yrityksesi työntekijöiden hyvinvoinnin tukemisessa. Toteutamme myös yrityksesi asiakkaille ja yhteistyökumppaneille miellyttäviä hyvinvointihetkiä. Palvelut voidaan toteuttaa joko ihanA Fysion tai asiakasyrityksen omissa tiloissa.

Kysy tarjousta tai varaa aika tapaamiseen. Keskustelemme mielellämme palveluidemme soveltuvuudesta Teidän yrityksellenne. Seuraavana esimerkkejä tuottamistamme yrityspalveluista.

Hyvinvointipalvelut ja fysioterapia osana työhyvinvointia

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on myös työssä jaksamisen ja työn tehokkuuden ehdoton edellytys. Firstbeat hyvinvointianalyysin avulla voimme mitata ja arvioida henkilöstön hyvinvointia objektiivisesti ja laaja- alaisesti. Tulosten perusteella annamme konkreettisia toimenpide-ehdotuksia hyvinvoinnin edistämiseen. Tarkempaa tietoa 3 vuorokauden sykeväliseurantaan perustuvasta analyysistä saat hyvinvointi- palveluidemme sivuilta.

Mittauspalautteet voidaan antaa joko henkilökohtaisesti tai ryhmäpalautteena. Analyysi mahdollistaa myös esim. tietyn työntekijätiimin tulosten arvioinnin anonyymin ryhmäraportin avulla.

Lue Firstbeatin yritysasiakaskokemuksista täältä http://www.firstbeat.fi/fi/tyo-ja-hyvinvointi/referenssit

Hyvinvointianalyysien ohella myös muut hyvinvointi - ja fysioterapiapalvelumme voidaan liittää osaksi yrityksen työhyvinvointiohjelmaa.

Hinta määräytyy sopimuskohtaisesti palvelun sisällön perusteella.

ihanA päivä

ihanA päivä- palvelun sisältö luodaan yksilöllisesti vastaamaan tilaajan toiveita ja tarpeita. Päivä voi sisältää luennointia, liikuntaa ja rentoutumista eri teemoilla.

Palvelun hinta määräytyy tapauskohtaisesti haluttujen osioiden ja aikataulujen mukaisesti.

Yritysliikunta

Tarjoamme yritysliikuntatunteja toteutettavaksi studiollamme tai asiakasyrityksen tiloissa.

Tunteja voi varata joko yksittäin tai vakituisina viikkotunteina.